language

Heeft u vragen ?

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u direct terug!
Heeft u vragen ?
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Bedrijfspand kopen

Bedrijfspand kopen

Je ziet vaak dat bedrijfspanden gekocht worden op het moment dat een bedrijf/onderneming door zijn “introductiefase” heen is. Het bedrijf heeft een vaste plek in de markt kunnen veroveren en het bedrijf groeit uit z’n jasje. Als er voldoende financiën beschikbaar zijn kan het financieel veel interessanter zijn om een bedrijfsruimte te kopen in plaats van te huren.

Voordelen van kopen bedrijfspand

Als u een pand koopt, dan kunt u dit zien als een soort investering voor de toekomst. Door mogelijke waardestijging en aflossing op hypotheek, ontstaat een overwaarde die bij verkoop vrijvalt.

Bij een eigen pand bent u onafhankelijk en kunt u zelf beslissen wat u met de bedrijfsruimte doet. Onderhoud moet u zelf doen. Veranderingen en verbeteringen aan het interieur gaan bij huur over het algemeen verloren als u het pand verlaat, terwijl bij eigendom van het pand de waarde van het pand zal zij toegenomen.

De voordelen op een rijtje:

 • U heeft voor de lange termijn veel duidelijkheid
 • Investeren in eigen bedrijf
 • Bij verkoop is, bij een goede markt, winst mogelijk
 • Rente lasten zijn vaak lager dan bij huur van een pand
 • Onafhankelijkheid

Waar rekening mee houden bij aankoop bedrijfsruimte

Overweegt u een bedrijfspand in regio Rotterdam te kopen, dan geven wij een aantal belangrijke zaken in overweging. Denk bijvoorbeeld aan

 • Toekomstverwachtingen
  Is veel flexibiliteit nodig? Dan toch nog huren of opties op extra grond of ruimte meenemen in beslissingsproces.
 • Financiële moment
  Kopen is een momentopname. Wat zouden de jaarlijkse kosten bij koop en huur nu zijn en in de toekomst? 
 • Locatie van de bedrijfsruimte
  Wat is de beste locatie voor de bedrijfsruimte? Hoe zit het met bereikbaarheid, parkeergelegenheid? Milieu aspecten als schone grond verklaring. Zijn er uitbreidingsmogelijkheden?
 • Investeringsaftrek
  Is investeringsaftrek mogelijk?
 • Aankoopkosten
  De aankoopkosten als gevolg van aankoop van een bedrijfsruimte. Denk daarbij aan makelaars- en notariskosten, overdrachtsbelastingen, BTW en kosten die bij de koopsom van het bedrijfspand worden opgeteld. 
 • Wel of geen BTW
  De aankoop/levering van een bedrijfsruimte dat langer dan twee jaar geleden in gebruik is genomen is vrijgesteld van BTW. Wel BTW op nieuwe bedrijfsruimtes of bouwterrein. BTW wel in overleg mogelijk indien koper het nieuwe onderkomen aanwendt voor werkzaamheden voor minimaal negentig procent btw-plichtig is.
 • Overdrachtsbelasting
  Bij het kopen van een bedrijfsruimte is 6% overdrachtsbelasting verschuldigd. Deze is niet aftrekbaar als kosten. Wel is het mogelijk deze bij de waarde van de bedrijfsruimte op te tellen en hierop af te schrijven. 

Aanbod bedrijfspanden

Overweegt u een bedrijfspand te kopen in de regio Rotterdam bekijk ons aanbod bedrijfspanden en neem voor advies of als u vragen heeft contact op met de makelaars van Buddies Real Estate Rotterdam. Een betrouwbare partner als het om bedrijfspanden gaat.