language

Heeft u vragen ?

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u direct terug!
Heeft u vragen ?
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Bedrijfspand huren Rotterdam

Bedrijfspand huren

Een bedrijfspand huren in Rotterdam en omgeving lijkt een simpele zaak. Gewoon afspraken maken, deze in een contract vastleggen en het bedrijfspand betrekken. U moet echter wel verder kijken. Er zijn namelijk 2 soorten bedrijfspanden*, die allebei verschillende rechten hebben:

  • Middenstandsbedrijfsruimten
  • Overige bedrijfsruimten

Middenstandsruimten

Middenstandsbedrijfsruimten zijn panden die voor het publiek toegankelijk zijn. Bijvoorbeeld winkels en horecagelegenheden, garages, campings en hotels. U levert hier direct uw producten of diensten.

Rechten van middenstandsruimten

Als huurder van een middenstandsbedrijfsruimte heeft u recht op huur- en huurprijsbescherming. De ruimte die u gaat huren mag u 10 jaar gebruiken. Deze periode is verdeeld in 2 delen van 5 jaar. U kunt met de verhuurder ook een kortere termijn overeenkomen.

De verhuurder mag de huur tussentijds niet verhogen. Behalve als u dat samen in het huurcontract hebt vastgelegd. Na een periode van 5 jaar kunt u met de verhuurder over de huurprijs onderhandelen en een nieuwe huurprijs overeenkomen. U kunt daarvoor bijvoorbeeld periodieke huurverhogingen afspreken op basis van de consumentenprijsindexcijfers van het CBS. Er bestaat voor de verhoging van de huurprijs geen wettelijk maximum.

Overige bedrijfsruimten

De tweede categorie wordt overige bedrijfsruimten genoemd. Dit zijn panden die niet onder middenstandsbedrijfsruimten vallen, zoals kantoren, magazijnen, fabrieken, e.d..

Rechten van overige bedrijfsruimten

Anders dan bij middenstandsbedrijfsruimten geldt er bij overige bedrijfsruimten geen recht op huur- en huurprijsbescherming. U spreekt de huurprijs en huurprijsverhogingen onderling af. De jaarlijkse huurprijsverhoging die voor woonruimten geldt, zijn niet van toepassing op (overige) bedrijfsruimten.

Standaard is uw betalingstermijn ook uw opzegtermijn. Als u maandelijks huur betaalt, dan moet u ook minimaal een maand van tevoren de huur opzeggen. In het huurcontract kunt u een andere opzegtermijn afspreken.

Voordelen bedrijfspand huren

Overweegt u een bedrijfspand te huren houdt er dan rekening mee dat over de huurprijs, meestal BTW berekend. Dit kan voor u als de huurder voordelig zijn. BTW mag berekend worden indien aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan.

Voordelen van huren boven kopen zijn:

  • Flexibiliteit
  • Geen vermogensbeslag
  • Geen onderhoudskosten

Aanbod bedrijfspanden

Wilt u een bedrijfspand huren in de regio Rotterdam bekijk ons aanbod bedrijfspanden en neem voor advies of als u vragen heeft contact op met de makelaars van Buddies Real Estate Rotterdam. Een betrouwbare partner als het om bedrijfspanden gaat.

 

* Bron: Ondernemersplein