language

Vastgoedbeleggen: 3 grote kansen in 2018

29 december 2017

1. Zeker rendement op kapitaal

De afgelopen tien jaar lag het rendement op vastgoed landelijk gemiddeld tussen de 3 à 10%. In de grote steden is dit rendement hoger dan in de rest van het land. Van dit brutorendement moeten weliswaar nog kosten voor onderhoud en dergelijke worden afgetrokken, maar dan nog blijft er een nettorendement over dat hoger ligt dan de huidige spaarrente van 0,5%. In 2018 is investeren in vastgoed dus zeker lucratiever dan sparen. 

Vergeleken met beleggen in aandelen is investeren in vastgoed minder risicovol. Vastgoed is minder volatiel. Dat geldt zowel voor de huurinkomsten als voor de verkoopwaarde. In de afgelopen 50 jaar steeg de woningprijs met zo’n 7% per jaar. Dit ligt boven het gemiddelde inflatiepercentage. Daarmee is investeren in vastgoed een relatief stabiele en zekere investering.

2.  Lage financieringskosten

De huidige lage rentestand levert een beter rendement en biedt u ook het voordeel van een lage hypotheekrente. Voor een tweede huis zult u ook eigen vermogen in moeten leggen maar, vanwege het hefboomeffect, kan het gunstig zijn om ook een hypotheek af te sluiten.

Het hefboomeffect wil zeggen dat u met behulp van vreemd vermogen een hoger rendement behaalt. Lees hier meer over het hefboomeffect en een rekenvoorbeeld.

3. Gunstig economisch perspectief

De economische vooruitzichten voor 2018 zijn volgens het CPB gunstig. Het gevolg is wel dat de vraag naar huizen stijgt en daarmee ook de prijs.

Vooral woonhuizen zijn in trek, omdat deze nu weer makkelijker te financieren zijn dan in de crisisjaren. Het is dus van belang om zo snel mogelijk een pand te kopen voordat de prijzen verder stijgen. U weet dat de prijs daarna zeer waarschijnlijk nog wel even blijft stijgen en dat is alvast in uw voordeel.

Heeft u nog twijfels?

Natuurlijk is vastgoedbeleggen een hele stap. Daarom is het prettig om met een expert te praten. Iemand die ervaring heeft in de vastgoedmarkt en weet waar u op moet letten.

Buddies Real Estate is een nieuwkomer in de makelaarswereld maar met ervaring in de vastgoedbranche in Rotterdam en omstreken. Wij bieden u graag een kop koffie aan terwijl we bespreken wat voor u de beste opties zijn voor vastgoedbeleggen.

Naar het overzicht