language

10 tips om een huis te verkopen in Rotterdam

13 mei 2015

Huis verkopen in Rotterdam? Wij geven je 10 tips!

Wie een huis gaat verkopen, wilt dat het liefst zo snel mogelijk doen. Wij kopen en verkopen huizen in Rotterdam. Als echte Rotterdam-kenners en geroutineerde makelaars weten we wel wat helpt om een huis hier goed te verkopen. Natuurlijk zijn het vaak details waarmee we het onderscheid maken en die details zijn altijd maatwerk. Maar over het algemeen gelden er wel een aantal vuistregels. Wij geven je daarom 10 tips om jouw huis in Rotterdam te verkopen:

Tip 1: Kies de juiste makelaar

Een goede makelaar verkoopt samen met jou jouw huis in Rotterdam. Tijdens het hele traject is de makelaar dus echt jouw maatje en daar moet een klik mee hebben. Zoek dus een makelaar, een buddy zeg maar ;-), die net als jij ziet waarom jouw huis uniek is en die dat namens jou kan verkopen.

Tip 2: Zoek een makelaar met de Rotterdamse mentaliteit

Een makelaar met de Rotterdamse mentaliteit is een makelaar die niet vies is van hard werken. ‘Niet lullen maar poetsen’ is zo’n typische uitspraak hier in Rotterdam. Je wilt dus een verkopende makelaar die ook ’s avonds en in het weekend bezichtigingen doet. Want dat wil die potentiële koper ook.

Tip 3: Bepaal een realistische verkoopprijs

Een makelaar die z’n vak verstaat, kan een realistische verkoopprijs bepalen. Daarvoor wordt gekeken naar de actuele status van het huis, de omgeving van de woning en de situatie van de markt. Met de beste verkoopprijs verkoop je je huis snel en zeker niet voor te weinig.

Tip 4: Test de kennis over Rotterdam bij de makelaar

Een makelaar moet allerlei vragen van de aspirant-koper kunnen beantwoorden. Want die wil van alles over de buurt en Rotterdam weten zoals hoe snel je ergens met de tram of fiets bent, waar die goede school zit, welke wijk misschien minder geschikt is, etc. Jouw verkopende makelaar moet dus een echte kenner van Rotterdam zijn. Even testen dus!

Tip 5: Verplaats je in de koper

Jij houdt misschien van roze muren, gele gordijnen en een blauw vloerkleed maar een ander ziet door de kleuren het huis niet meer. Maak jouw huis verkoopklaar zodat het aantrekkelijk is om te kopen. Kijk eens met een kritische blik naar jouw huis en laat de makelaar je adviseren of een interieurstyliste aanbevelen.

Tip 6: Ga klussen!

Wil je jouw huis in Rotterdam verkopen dan is het tijd om al die laatste klusjes te doen; het vastzetten van plinten en stopcontacten, de lamp ophangen waar nu nog een peertje hangt, de klemmende deur weer soepel laten draaien. Pak de gereedschapskist en trek een paar uur uit voor al deze klusjes. Je verdient het snel terug!

Tip 7: Verbeter het energielabel

Sinds dit jaar heeft elk huis een energielabel. Hoe hoger het label, hoe duurzamer en energiezuiniger het huis is. Heeft jouw huis een laag energielabel overleg dan met de makelaar wat je kunt doen om het energielabel te verbeteren. Wees daarbij wel realistisch, het moet immers wel rendabel zijn.

Tip 8: Presenteer het huis met heel goede foto’s

Een huis dat er geweldig uitziet maar slecht gepresenteerd wordt, trekt geen kijkers. Zorg dus dat het huis goed aangeboden wordt met kwalitatieve foto’s en een sterk verkoopverhaal. En kies ook voor luchtfoto’s. Die brengen meteen de omgeving goed in beeld, iets wat een koper ook heel belangrijk vindt.

Tip 9: Vind de makelaar met een goed netwerk in en rond Rotterdam

Elke makelaar kan met funda.nl heel Nederland bereiken. Maar wie een huis verkoopt in Rotterdam, zoekt kopers die daar op zoek zijn naar een huis. Een makelaar met een goed netwerk in deze regio is essentieel en kan de verkooptijd van jouw huis sterk beïnvloeden. Vraag dus in het kennismakingsgesprek naar het netwerk van de makelaar.

Tip 10: Kies een Rotterdamse makelaar

Het ligt voor de hand maar natuurlijk helpt het om voor een Rotterdamse verkoopmakelaar te kiezen. Want wie een huis wilt kopen in Rotterdam, kijkt tenslotte bij een makelaar daar. En dan is het handig als jouw huis daar ook verkocht wordt.

Buddies Real Estate, makelaars in Rotterdam

Wil je meer weten over het goed verkopen van jouw huis? Of tips speciaal voor het verkoopklaar maken van jouw huis in Rotterdam? Neem dan eens contact met ons op. Buddies Real Estate Rotterdam is de makelaar die pas tevreden is als jij het bent. Wij gaan dus echt dat stapje verder, of twee. Net wat nodig is. Zullen we eens kennismaken ?

Naar het overzicht