language

Hoe verkoop ik mijn huis het beste?

07 juli 2016

Wie zijn huis gaat verkopen wil dat of voor de hoogste prijs, of zo snel mogelijk. En het liefst allebei. Leek dat een paar jaar geleden nog een onmogelijke opgave, met de aantrekkende huizenmarkt is dit nu toch steeds vaker de realiteit. Maar, dat gaat natuurlijk niet zomaar. Om de aandacht van die koper te krijgen, moet je wel wat doen. Wij zetten daarom voor je op een rij wat de huizenzoeker belangrijk vindt:

Perfecte online presentatie

Vrijwel iedereen is druk, of in ieder geval te druk om als hobby huizen te gaan bezichtigen. En daarom wordt de eerste selectie online gedaan. Met een perfecte presentatie op Funda zorg je ervoor dat je opvalt én meteen potentiële kopers aanspreekt die echt interesse hebben. Professionele foto’s, 360˚ foto’s en een videopresentatie zijn dan ook ideale manieren om jouw huis op internet goed onder de aandacht te brengen en duidelijk te maken dat een bezichtiging van jouw huis echt de moeite waard is.

Goede eerste indruk in jouw huis

We hebben het al eerder gezegd; niemand wil struikelen over speelgoed of bukkend onder de was door een huis bezichtigen. Komen de mensen in jouw huis, zorg dan voor een goede eerste indruk. Zeker na een perfecte online presentatie wil je niet dat ze afknappen op de realiteit. Dus ruim op, haal het onkruid buiten weg en breng oude spullen naar de vuilstort of een kringloopwinkel. Jouw huis hoeft niet zo uit een woonmagazine te komen, maar het helpt zeker wel!

Een huis dat af is…

Wil je een goede prijs voor jouw huis, dan moet je er ook wat voor bieden. Niemand betaalt de hoofdprijs om daarna zelf aan de slag te moeten. Dus ga met een kritische blik én een goed gevulde gereedschapskist nog eens door jouw huis en fix al die klusjes waar je steeds geen zin in had.

… of een huis dat gunstig geprijsd is

Is er gewoon nog teveel te doen in jouw huidige huis, dan kan dat juist weer heel aantrekkelijk zijn. Want een handig iemand die liever z’n geld in z’n zak houdt en zelf de handen uit de mouwen kan steken laat zich echt niet afschrikken door een oude keuken, aftandse badkamer of te donkere woonkamer. Elk nadeel heeft zo z’n voordeel, ook in Rotterdam ;-).

Bereikbaarheid, parkeerplekken en de omgeving

Dit is niet iets wat je zelf kunt regelen, maar ligt jouw huis heel gunstig ten opzichte van de snelwegen, zijn er voldoende parkeerplekken in de buurt, is het vlakbij een school, supermarkt of een mooi park? Benoem het dan als je jouw huis promoot. Of benadruk iets anders, als het maar positief is. Ligt jouw huis dus ver van de snelweg af maar wel heel gaaf dichtbij het centrum? Dan is het natuurlijk veel slimmer om te zeggen dat je op loopafstand van leuke terrasjes en het uitgaanscentrum woont.

Buddies, jouw verkoopmakelaar

Als Rotterdamse verkoopmakelaar weten we exact hoe de Rotterdamse woningmarkt in elkaar zit. Wil je dat jouw huis ook opvalt in het woningaanbod in deze regio? Dan is het tijd om jouw Buddie in te schakelen. Zullen we eens kennismaken?

Naar het overzicht